Splošni pogoji spletne trgovine Sport Vision so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

 

Cenjene kupce, ki nakupujejo preko spletne strani https://www.buzzsneakers.si, podjetje SPORT VISION d.o.o, obvešča:

 

- da se prodaja blaga preko spletne strani https://www.buzzsneakers.si/ izvaja v okviru registrirane dejavnosti podjetja SPORT VISION d.o.o, Hrvaška ulica 18, 1000 Ljubljana, SI68697856 z matično številko 5326605, šifro dejavnosti: 47.640, z osnovnima kapitalom 7.500,00, registrirano pri Okr. Sodišču Ljubljana pod št. 98/02923, z vložno št. 1/04655/00, tel .: 01 828 0 658, https://www.ajpes.si/prs/rezultati.asp?podrobno=0&naziv=sport%20vision&MAXREC=20#https://www.buzzsneakers.si naslov za reklamacijo je: SPORT VISION d.o.o, Hrvaška ulica 18, 1000 Ljubljana;

- da so osnovne lastnosti artiklov objavljene na spletni strani https://www.buzzsneakers.si;

- da po Zakonu o varstvu potrošnikov nakup preko naše spletne strani www. https://www.buzzsneakers.si velja za internet prodajo;

- da ima blago, prodano prek spletne strani https://www.buzzsneakers.si/ lastnosti, ki so potrebne za redno uporabo te vrste blaga v skladu z njegovim namenom, kot je opredeljeno v deklaraciji;

- prodajna cena blaga vsebuje DDV in je označena za vsako postavko;

- da za nakup naročila nad 80 EUR ponujamo brezplačno dostavo, sicer pa veljajo stroški pošiljanja v višini 4,99 €.

- dostavljeno blago dostavimo v roku 2-7 delovnih dni s Pošto Slovenije; 

- da dostavljamo samo na območju Republike Slovenije;

- da se možnost nakupa blaga s posebnimi cenovnimi ugodnostmi izvaja v skladu s pogoji, objavljenimi na spletni strani https://www.buzzsneakers.si;

- da potrošnik, ki kupi blago prek spletne strani https://www.buzzsneakers.si lahko naročilo plača po povzetju, s kreditno kartico;

- ko kupec ustvari naročilo s pritiskom na gumb POTRDI, se zaveže, da bo plačal naročeno blago;

- če v primeru prejetega blaga kupec blaga ne želi obdržati, ima pravico odstopiti od pogodbe in zahtevati vračilo kupnine - Obrazec, dodaj link.

- besedilo pogodbe je shranjeno v informacijskem sistemu podjetja, registriranemu kupcu pa se omogoča vpogled v vsebino nakupov v uporabniškem profilu;

- da ima potrošnik za blago, naročeno prek spletne trgovine, pravico reklamirati že uporabljen artikel na način, ki je določen za blago, kupljeno prek spletne trgovine;

- da nakup preko spletne strani trenutno žal ni omogočen za davčne zavezance;

Morebitne spore se trudimo reševati po svojih najboljših močeh. V primeru zapletov nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 01 828 0 658. Podjetje Sport Vision d.o.o. skladno z zakonskimi normativi, ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. V primeru težave ima kupec možnost izvensodnega reševanja sporov. Skladno z uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potoršniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES, Sport Vision d. o. o. objavlja spletno povezavo na platformo za reševanje potrošniških sporov https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

- reklamacijski list lahko prenesete tukaj.

 

S spoštovanjem,

Vaš BUZZ

 

 

KAKO KUPITI

Izbor artikla

Na vrhu vsake strani je spustni meni s kategorijami izdelkov. S klikom na želeno kategorijo se odpre nova stran s členi iz izbrane kategorije. Na levi strani so vsi filtri, če kliknete enega ali več filtrov, boste dobili želeni rezultat filtra. Če ne veste, katera kategorija pripada artiklu, ki vas zanima, lahko uporabite iskalno polje na vrhu vsake strani na desni strani. V polje lahko vnesete šifro artikla, naziv artikla, namen (npr. košarka, nogomet itd.), ime kolekcije itd. Če ste izbrali skupino artiklov, ki vas zanimajo, si lahko ogledate več informacij o določenem artiklu, tako da kliknete na fotografijo artikla. Z izbiro želene velikosti in klikom na gumb Nakup, daste artikel v košarico.

Vsebina košarice

Vsebino košarice lahko kadar koli pregledate s klikom na ikono košarice na desni strani strani. V košarico lahko dodajate artikle, dokler ne naročite vsega, kar želite. Postavke, ki ste jih dodali v košarico, lahko odstranite posamezno s klikom na gumb Odstrani iz košarice.

 

Naročanje artiklov iz košarice

Za naročilo artiklov, ki jih vnesete v košarico, morate klikniti na gumb Sprejmem. Po tem boste prejeli potrditveno e-poštno na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi. Če niste registrirani, se morate registrirati ali opraviti nakup brez registracije, tako da izpolnite vse potrebne podatke:

Ime in priimek

E-pošta in kontaktni telefon

Kraj in poštna številka

Ulica in hišna številka

 

Izbira načina plačila

Izberete lahko:

- plačilo z gotovino ob dostavi (po povzetju)

-plačilo s kreditno kartico (Mastercard ali Visa)

 

Zaključek naročila

S klikom na gumb Sprejmem boste prejeli obvestilo o uspešno poslanem naročilu. Na naveden e-poštni naslov, vam bomo poslali potrditev naročila, po obdelavi naročila boste prejeli vse nadaljne informacije.

Za dodatna vprašanja nas lahko pokličete

 

 

DOSTAVA

 

Rok dostave

V nekaj minutah, po potrditvi vašega naročila, boste na vaš e-mail dobili naše obvestilo o sprejetju naročila, s čimer boste dobili potrditev, da je bilo naročilo pravilno oddano ter z naše strani registrirano. Vsa naročila, ki jih opravite, so shranjena v bazi podatkov in vam jih na vašo zahtevo kadarkoli posredujemo.

Naročen izdelek vam dostavimo v 2 - 7 delovnih dneh. V času izrednih razmer se lahko dostava podaljša.

V kolikor vaše naročilo vsebuje več artiklov, se lahko zgodi da naročilo dobite v več pošiljkah.

 

Prevzem pošiljke

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije. Za prevzem blaga ni nujno da ste doma, ko vam bo poštar dostavil blago. V kolikor vas v trenutku dostave ne bo doma, vam bo v vašem nabiralniku pustil obvestilo o prispeli pošiljki, blago pa bo dostavil vam najbližji enoti Pošte, kjer ga boste lahko dvignili z osebno izkaznico ali drugim osebnim dokumentom v treh dneh. Cena se tudi v primeru, ko boste blago dvigovali na Pošti ne spremeni.

 

Cena dostave

Za nakup naročila nad 80 EUR ponujamo brezplačno dostavo, sicer pa veljajo stroški pošiljanja v višini 4,99 €.

 

OPOMBA:

S potrditvijo naročila se strinjate s pogoji dostave. Nakup je trenutno možen le na fizično osebo.

 

 

REKLAMACIJE

Potrošnik ima za blago, naročeno prek spletne trgovine, pravico reklamirati že uporabljen artikel na način, ki je določen za blago, kupljeno preko spletne trgovine

- reklamacijski list lahko prenesete tukaj.

 

Neskladnost blaga

Prodajalec mora kupcu izročiti blago v skladu s sklenjeno pogodbo in odgovarja za neskladnosti, ki jih je imelo blago v času dobave. 

Blago ni skladno s prodajno pogodbo, kadar:

  • ne ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter funkcionalnosti in drugih lastnosti, ki so zapisane v prodajni pogodbi;

  • ni take kakovosti in ne ustreza opisu izdelka, ki ga je prodajalec dal potrošniku pred sklenitvijo prodajne pogodbe;

  • ni takšne količine in nima značilnosti oziroma drugih lastnosti, vključno z rokom trajanja, kot je običajno za blago iste vrste in ki jih kupec lahko razumno pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali v imenu proizvajalca, razen če prodajalec dokaže, da za javno izjavo ni vedel in od njega ni mogoče pričakovati, da bi zanjo vedel.

Obvestilo o neskladnosti lahko kupec prodajalcu sporoči osebno, o čemer se izda potrdilo ali pa ga pošlje v poslovalnico v kateri je bilo blago kupljeno ali pa ga pošlje na elektronski naslov: online@buzzsneakers.si

Kupec pravico iz naslova neskladnosti lahko uveljavlja v roku 2 mesecev od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Kupec v obvestilu natančno opiše neskladnost in prodajalcu omogoči, da blago pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za neskladnost blaga, ki se pokaže po dveh letih od dobave blaga.

V primeru pravilnega obveščanja prodajalca o neskladnosti blaga, je kupec, pod pogoji in v vrstnem redu iz tega odstavka, upravičen, da:

  1. zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga;

  2. zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

V kolikor se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga, lahko kupec odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Kupec lahko zadrži plačilo preostalega dela kupnine, dokler prodajalec ne odpravi neskladnosti blaga. Kupec to pravico uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti o svoji odločitvi. 

 

 

VRAČILO KUPNINE

 

V primeru odpovedi pogodbe je potrošnik upravičen do vračila kupnine. Znesek se vrne kupcu po prejemu artikla in po ugotovitvi, da je izdelek nepoškodovan in nenošen.

Kupcu bomo za izdelek vrnili že plačano kupnino v roku 10 dni od prejema obvestila o odstopu od pogodbe, pri čemer si ponudnik pridržuje pravico, da zadrži vračilo do prevzema vrnjenega izdelka oz. dokler kupec ne predloži dokazila, da je izdelek poslal nazaj ponudniku. 


Kupcu se vrnejo prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil ob nakupu, razen, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če prodajalec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Delna vračila na kreditno kartico žal niso možna.


Najhitrejši in najpreprostejši način vračila je na vaš TRR (osebni račun). V tem primeru, nam kupec posreduje številko osebnega računa ali ga zapišete v obrazec za vračilo blaga.


Stroške vračila blaga krije kupec, razen v primerih, ko stranka prejme poškodovan ali napačen artikel.

 

Postopek za vračilo kupnine

 Prosimo vas, da pripravite naslednje podatke:

• račun, ki je bil priložen artiklu

• številko transakcijskega računa, kamor bo nakazana kupnina

 

Zahtevane informacije priložite v paketu skupaj z vrnjenim artiklom. Obrazec je dostopen na povezavi.

Vračilo se izvede izključno na zgoraj navedeni način, s plačilom na tekoči račun oz. kreditno kartico in denarja ni mogoče pošiljati s poštno nakaznico v gotovini.

V primeru vračila kupnine stranki, ki je predhodno opravila plačilo z eno od kreditnih kartic, v celoti ali delno, in ne glede na razlog za vrnitev, smo dolžni kupnino nakazati na kreditno kartico, s katero je bilo naročilo izvedeno.

 

O podjetju

SPORT VISION D.O.O.

Hrvaška ulica 18, 1000 Ljubljana  |  Tel.: +386 828 06 58 I e-mail: info@sportvision.si

Matični številka: 5326605000  |  Davčna številka: SI68697856

TRR: NLB SI56 0201 0001 0236 085