preveri najnovejšo ponudbo

Novice
12.04.2021.

adidasov trajnostni copat v boju proti plastičnim odpadkom – Stan Smith, za vedno

Letošnjo pomlad adidas predstavlja novega protagonista v svojih prizadevanjih za zmanjšanje plastičnih odpadkov – kultni model Stan Smith, ki je ob svoji 50-letnici zaživel v treh popolnoma trajnostnih različicah. Copat, ki je v celoti izdelan iz recikliranih materialov, je glasnik spremembe miselnosti pri ravnanju z odpadki, saj zagovarja ponovno uporabo in predelavo.

V okviru te pobude se je adidas povezal s slovenskim socialnim podjetjem Preoblikovalnica, ki odpadkom podarja novo življenje. Njunemu skupnemu cilju, da iz zavrženih materialov nastanejo novi izdelki, se lahko pridružite tako, da v naše prodajalne Buzz (Ljubljana Aleja, Čopova, Celje, Kranj, Novo mesto in Koper) prinesete svoje odslužene čevlje. Aktivnosti so se pričele v začetku aprila, kaj točno bo iz čevljev nastalo, pa bosta adidas in Preoblikovalnica razkrila v mesecu maju.

Vstop v novo dobo večnega Stan Smitha je adidas Originals obeležil s tremi edinstvenimi in popolnoma trajnostnimi različicami modela, ki jih je navdihnil naš planet.

Vsi trije modeli so sestavljeni iz visoko zmogljivega recikliranega zgornjega dela PRIMEGREEN ter belih podplatov iz reciklirane gume. Žensko različico copata krasijo potiski grafik po navdihu našega planeta, bela peta ter grafika v barvi slonovine na jezičku. Drugo različico so popestrili z zlatimi obročki in zavihkom zelene barve na peti, tretji model pa poleg značilnega zelenega jezička preseneča z dodatkom vezenin, ki so letos še posebej v trendu.

V BUZZ-u se zavedamo pomembnosti ohranjanja našega planeta in odgovornega ravnanja z odpadki. Zato smo z veseljem podprli adidasov projekt, kjer so se ob 50-letnici modela Stan Smith lokalno povezali s slovenskim socialnim podjetjem Preoblikovalnica, ki odpadkom s predelavo podari novo življenje in uporabno vrednost. Tako smo v poslovalnicah BUZZ po vsej Sloveniji začeli zbirati odslužene čevlje, iz katerih bodo v Preoblikovalnici ustvarili povsem nove izdelke oziroma materiale. Vsi, ki bodo čevlje prinesli v naše trgovine, pa bodo za svoje odgovorno ravnanje z odpadki prejeli tudi kupon ob naslednjem nakupu - 20 EUR popusta ob nakupu nad 70 EUR za vso adidas kolekcijo po rednih cenah vse do 20. maja 2021.

Postanite del spremembe! Odnesite svoje odslužene čevlje v najbližji BUZZ ter jim podarite novo življenje! Ob nakupu copat Stan Smith pa prejmete tudi posebno adidasovo trajnostno darilo (darila so na voljo do razdelitve zaloge).

Stan Smith, za vedno.

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki

29.
Feb.
2024.
Novice
Buzz Citypark podira norme sneaker kulture. Kako? S ponudbo kultnih superg in oblačil, ki so sedaj na voljo v dveh nadstropjih.  
08.
May.
2023.
Novice
Dobrodošli v klubu! In to ne v kateremkoli klubu, pač pa v tistem, ki s tremi črtami slavi idejo skupnosti, ustvarjalne energije in izvirnosti mladih ...