preveri najnovejšo ponudbo

BUZZ CREW
31.01.2024.

adidas Superstar

Obstaja ena stvar, ki je ne prenesem pri supergah. Gubanje zgornjega dela superge v bližini prstov. Te nadležne gube. Res, da jih lahko vedno na hitro zlikamo s pomočjo mokre brisače in vročega likalnika. Ampak za to težavo še vedno ni dobre rešitve.

Obstaja pa ena superga, ki se ne guba v tem kritičnem predelu – in to je adidas Superstar. Silhueta je poznana pod različnimi imeni. Superstar. Shelltoes. Shelsice. Včasih tudi "brejke", ker jih povezujejo z breakdancom.

Ko govorimo o supergi adidas Superstar, pogosto omenjamo Run DMC, njihov hit My adidas, pri katerem je šlo za prvo sodelovanje adidasa z glasbeniki, a tokrat bom preskočil to temo.

Superstarke so bile oblikovane leta, ko je človek prvič stopil na Luno (1969), naprodaj pa so bile leto za tem (1970) - ter postale uspešnica zaradi povezave s popularno košarko. Res, da sta tek in tenis športa, ki sta popularizirala veliko število športnih superg. Če vprašate mene, pa je košarka tista, ki je športne superge spremenila v simbol pop kulture. Kareem Abdul Jabbar je bil največja zvezda NBA v sedemdesetih letih, zato ni presenetljivo, da ga je Horst Dassler (sin ustanovitelja adidasa, Adija Dasslerja) izbral za obraz novega, lažjega in trpežnejšega modela.

Superstar ima za seboj dolgo pot in ne glede na vse nove modele superg, ki prihajajo na trg, superstarke niso nikoli pozabljene. Živele so sto življenj, od tega, da so bile priljublje v košarki, ulični kulturi, hip hopu, do tega, da so jih sprejeli skejterji in kasneje svet visoke mode.

Na trgu športnih superg ne dobite boljše vrednosti za svoj denar. Legendarni dizajn z gumijastim zaščitnim delom za prste, pravo in kvalitetno usnje glede na ceno ter udobje, ki se je sčasoma le še izboljševalo. Podplat je penast in izjemno udoben, model pa se lahko uspešno kombinira s vsemi oblačili.

Superstar je po mnenju mnogih ena največjih zvezd v kulturi športnih superg.

 

Franjo

 

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki