preveri najnovejšo ponudbo

Blogger Pick
19.04.2023.

Vstopi v prihodnost z Nike Air Max 97

Kot ljubitelj superg in velik Nike oboževalec sem bil že od nekdaj fasciniran nad zgodbo, ki stoji za ustvarjanjem modela Nike Air Maxa 97. Ta legendarna superga je ena mojih najljubših superg vseh časov in vedno sem se spraševal o vlogi, ki jo ima Frank Rudy pri njenem razvoju. Torej, v tem blogu želim deliti svoje misli in ugotovitve o  Nike Air Max 97 in o prispevku, ki ga je imel Frank Rudy pri njenem ustvarjanju.

Ko sem začel z raziskovanjem, sem ugotovil, da je bil Frank Rudy letalski inženir, ki se je z revolucionarno idejo približal Nike-ju v začetku 70-ih let. Predlagal je uporabo zračno napolnjenih vreč kot blazin v športnih čevljih, da bi z njimi uporabnikom zagotovili boljšo podporo in zmanjšali njihove poškodbe. V tem času je bilo podjetje Nike majhna družba in ideja se je zdela oddaljena. Vendar pa je soustanovitelj podjetja, Phil Knight, v Rudy-jevi zamisli videl potencial in mu dal priložnost, da sodeluje z Nike-jem.

Rudy-jev prvi projekt z Nike-jem je bil nastanek Air Tailwind-a, ki je izšel leta 1979. Čevelj je imel v peti vreče, napolnjene z zrakom, ki so stopalu zagotavljale oblazinjenje in podporo. Air Tailwind je bil uspešen in je utrl pot razvoju drugih superg s sistemom zračnega oblazinjenja.

 

Z leti je Rudy še naprej sodeloval z Nike-jem, njegova tehnologija zračnega oblazinjenja pa je postala sestavni del številnih ikoničnih superg, vključno z Air Max 1, Air Max 90 in Air Max 95. Prav njegov prispevek k razvoju modela Nike Air Maxa 97 je bil ključen. Zasnova čevlja je zahtevala dolgo zračno vrečo po dolžini podplata, Rudy-jevo strokovno znanje pri oblikovanju zračno napolnjenih vreč pa je bilo kritično za uspeh čevlja.

Kot navdušenec nad modelom Nike Air Max 97 cenim udobje in podporo, ki ju zagotavlja sistem zračnega oblazinjenja. Zdi se neverjetno, da je revolucionarna ideja Frank-a Rudy-ja spremenila igro za Nike in revolucionizirala industrijo superg. Njegova zapuščina živi v vseh Nike supergah, ki so opremljene z zračnim sistemom oblazinjenja.

 

Nike Air Max 97 je brezčasna klasika, ki že leta navdušuje ljubitelje superg. Prispevek Frank-a Rudy-ja k njenemu ustvarjanju je priča o njegovi domišIji in ustvarjalnosti. Kot ljubitelj Nike znamke in superg bom vedno hvaležen za Rudy-jevo pionirsko delo pri razvoju sistema zračnega oblazinjenja.

 

Ta model Nike Air Max 97 Frank Rudy je na voljo v vseh Buzz trgovinah, kot tudi na spletu.

Do naslednjič,

Jetski

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki