preveri najnovejšo ponudbo

Blogger Pick
07.09.2022.

Air Max 270 - ko kombinacija barv pripoveduje osebno zgodbo

Air Max 270 je bil prvič predstavljen leta 2018 za Air Max Day in takoj sem se zaljubil vanje. Kar me je navdušilo je preprostost silhuete - "sock" neoprenska konstrukcija, ki objame nogo, in podplat, ki ima takooo ogromen airbag v peti. Preteklost in prihodnost sta se združila, in začela se je zgodba vidne tehnologije, ki se je začela z Air Max enotami in "oknom" v notranjost superge.

Nike je imel vedno pomembno vlogo na ulicah, vendar je bila velika večina njihovih vrhunskih modelov namenjena športu. In prav zato so postale priljubljene na ulicah – vsi so si želeli vrhunski model, namenjen največjim športnim zvezdam. Air Max 270 je prvi Air Max lifestyle model. V njih lahko tečeš, videl sem jih celo v fitnesu, a njihov namen je življenje. In še kakšno življenje.

Neverjetno lahek in udoben, ravno to, kar potrebujem za svojih 10+ tisoč korakov. Potreboval sem sprehod ali dva, da sem se navadil na visoko zračno blazino, vendar je ta blazina točno to, kar sem potreboval. Ko hodim, brcam s peto (vprašajte soseda, ki živi pod menoj), zato sem navdušen, ko vidim, kako se Air Max 270 med hojo stiska in širi. Sem ljubitelj superg, oprostite, osrečujejo me majhne stvari.

Proces, da stopim v 270, je počasen, a ko v njih, se od nekje zasliši božanska glasba in pojavi se svetloba.

Na spletu sem videl reviewe, kjer jih drgnejo z žično krtačo – in ne boli, kar lahko potrdi moj olivno zelen par, ki ga imam od Air Max Day 2018. Na tem paru sem izvedel, da za moje široko stopalo (poleg tega - na levi) rabim večjo številko, če pa nimaš širokih stopal - so prave velikosti in sprejmejo tvojo velikost.

Air Max 270 je na voljo v tisočih barvnih kombinacijah, te pa so pritegnile mojo pozornost iz še enega piflarskega razloga – s svojimi odtenki sive, črne in modre me spominjajo na Nike Air Foamposite Tiste, ki jih je nosila takratna košarkarica Orlando Magic Penny Hardaway. To je še ena zgodba o pravilih lige NBA, ko so Pennyju onemogočili nastop v "preveč barvnih" supergah, niso se ujemale z dresi, črne je bilo premalo. Vzel je marker in pobarval plastični zgornji del Foamposite črno, s čimer je zaobšel pravila. Penny ima posebno mesto v mojem srcu in ta barva modela 270 me spominja na to. In to mi je pomembno – da superge pripovedujejo zgodbo, zgodbo o stvareh, ki so zame pomembne in mi nekaj pomenijo. Ni važno, če me vsi ne razumejo, pomembno je, da razumem sebe.

FRANJO

 

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki