preveri najnovejšo ponudbo

Blogger Pick
07.07.2021.

Nike React Live te vrne v življenje

Čeprav niso kričečih barv, sem takoj opazil Nike React Live na polici v Buzz-u. Vedel sem, da morajo biti moje. Izgledajo mi kot nekaj kar bi Wesley Snipes nosil v Demolition Man. Nobenega prefinjenega karakterja v prefinjenih futurističnih supergah.

Ko sem prvič v roke prijel superge z React tehnologijo sem bil navdušen nad peno iz katere je narejen podplat čevlja. Nike-ova vrhunska tehnologija, ki razbremeni udarce ob hoji in teku me je osvojila na prvi dotik oziroma na prvi upogib superge. Če jih ne upogneš, v resnici ne maraš superg. Bile so popolnoma udobne. Ne da sem dejansko tekel v njih, ampak React pena je predstavljala udoben občutek v vsakem trenutku dneva. Pri tem modelu je pena ojačana z bolj trdnimi materiali, ki jo naredijo trajnejšo, poleg tega pa kombinacija obeh materialov naredi zanimivo obliko.

Nike React Live je del Nike N.345 kolekcije, v kateri se ena najbolj znanih znamk na svetu odločila eksperimentirati. Ampak poglej – je v genih znamke, saj je Bill Bowerman, tekaški trener na Univerzi v Oregonu in prvi Nike inženir, dal gumo v opekač za vaflje, da je lahko ustvaril boljše tekaške čevlje.

Iz kje je prišlo ime N.354? Ameriški tekač in nato Nikeovo upanje Steve Prefontain je pretekel svojo najhitrejšo miljo s časom 3:54:6 v letu 1973. To je tisto kar imam rad pri Nike-u, da je za vsem ena dodatna podrobnost, ena dodatna zgodba.

Danes, če želiš futurizem, se obrneš na Off-White superge, katerih cena je neverjetno visoka in so totalno nedosegljive, saj se razprodajo izjemno hitro. Nike se je odločil, da bo naredil Off-White tretma na bolj prefinjen način. Tako vidim jaz celotno N.354 kolekcijo. Poleg tega – lahko jih kupiš kadarkoli in ne boš bankrotiral.

Sistem zavezovanja ni nujno ujel vaše pozornosti ampak je poseben. Majhna inovacija, ki bi lahko pomenila veliko za proizvodne procese v prihajajočih desetletjih. Zakaj bi delali luknje v material, ko pa lahko sistem zavezovanja kreiramo na boljši način, z enim kablom, ki poteka skozi celotno supergo? To je eksperiment, katerega se veselim in pričakujem od Nike-a. Želim, da je drugačen, želim, da ni nekaj kar je nošeno že petdeseto leto zapored.

So prefinjene, udobne in trpežne zahvaljujoč sintetično tehnološkem zgornjem delu in prepričan sem, da bom preživel poletje v njih. Dodaten plus – so izjemno nezahtevne za čiščenje. Vlažen robček in umazanije ni več. Z React Live komaj čakam, da rečem živijo prahu na glasbenih festivalih. Svoj par Nike React Live superg lahko najdeš v BUZZ trgovinah in na spletu.

Ostani živ(ahen),

Franjo

 

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki