preveri najnovejšo ponudbo

Blogger Pick
18.11.2020.

Pogovorimo se o Paname

Preberi novo blog zgodbo našega Lexa, znanega člana Buzz Crew-a.

 

Če pozabimo na razpad skupine "Bijelo Dugme" (znana jugoslovanska skupina) in začetek šestletne zaporne kazni za očeta funka Jamesa Browna, sta se leta 1989 zgodili dve res fantastični zadevi.

Najprej, Nike je razkril svoj četrti Air Jordan model. In drugič, dojenček Lex’ se je rodil – ki bo kasneje postal del izjemne Buzz Crew ekipe in začel s pisanjem zanimivih blogov ter zgodb o različnih modelih najbolj kul superg na trgu.

Priljubljena »štirica« je bila za oblikovalca Tinkerja Hatfielda zelo težka naloga. Razlog za to je povsem preprost. »Štirica« bi morala naslediti slavno »trojko«, najbolj priljubljen Jordan model, kadarkoli narejen. Toda Hatfield je zmagovalec, tako kot gospod, čigar čevlje je oblikoval.

Jordan IV je bil popoln, ustvarjen brez večjih težav (sklep na podlagi osebne predpostavke).

Dejstvo, ki podpira to trditev, je najbolj uspešna košarkarska sezona Jordana doslej – obut v ravno ta slavni model. Z neverjetnim povprečjem 32,5 točke, 8 skokov in 8 asistenc na tekmo, in slavnim "The Shot" proti Cavaliersom, smo bili vsi navdušeni nad »štirico« za vse večne čase.

31 let kasneje »štirica«, tako kot avtor tega bloga, ima predpono retro  –  Nike Air Jordan 4 Retro BCFC. Vse kar je staro 31 let (ali mlado) je že označeno kot »old-timer«. Toda, kot bi rekel David Creech, podpredsednik blagovne znamke Jordan, govorimo o vidiku – jaz bi temu rekel »lahko je in ni nujno, da pomeni in vse je odvisno od perspektive«.

Potem, ko je razširil svoj globalni doseg še na področju drugih športov, Jordan vstopa v nogomet. Po podpisu večletne pogodbe z nogometnim klubom Paris Saint-Germain bodo nogometaši zdaj končno imeli dober izgovor za nošenje Jordan superg in celotno Jordan PSG kolekcijo.

V preoblikovani različici je tudi prej omenjena »štirica«, model, ki predstavlja to sodelovanje. Air Jordan 4 Retro PSG Paris Saint Germain je svoje tradicionalne barve pustil za seboj v prid prave pariške barve – temno rdeče v popolnoma novi izdaji! Ok, imajo samo bolj všečno ime za barvo -  Bordeaux rdeča.

Poleg nove pariške barve, imajo superge še en zanimiv dodatek na gumijastem jeziku, napis »Paname«. Paname je drugo ime za Pariz ali če smo natančnejši, gre za sleng poimenovanje Pariza, ki je večinoma poznan le Parižanom.

Kakorkoli že, vedno sem bil naklonjen Jordanu, Parizu in temno rdeči barvi – zato se nisem mogel upreti privlačnosti nove »štirice«, novi Jordan PSG jakni in rdečemu hoodieju iz iste kolekcije.  

Na srečo sem obkrožen z energičnimi ljudmi z zelo izbranim okusom, zato nisem imel težav prepričati svojega najljubšega motorista Agatona, da priredi eno Paname sejo v Beogradu. Poleg superg nosi tudi nov Jordan PSG kapucar.

 

Lex

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki