preveri najnovejšo ponudbo

Blogger Pick
02.09.2020.

ŽELIŠ BITI COOL? BODI FIZIK

Sobota v popoldanskih urah, med poletnimi počitnicami, je čas dneva, ki ga otroci običajno preživijo na reki, ob bazenu ali nekje zunaj. Za fante, ki jih bomo podrobneje predstavili v nadaljevanju bloga, pa je bila ena sobota med poletnimi počitnicami rezervirana za tekmovanje iz fizike. So zlati otroci srednje šole za matematiko v Beogradu, v vsakem pomenu besede. Predstavljamo vam najbolj hudo ekipo fizikov v Srbiji in našo novo najbolj kul šolsko ekipo: Bogdan Rajkov, Dobrica Jovanović, Petar Samardžić, Dušan Beguš and Strahinja Nikolić.

Kot pravijo sami, kul so, ker obožujejo fiziko in za njih je ta znanost več kot kul. Na nedavni evropski Olimpijadi, katere se je udeležilo 250 učencev iz več kot 57 držav, sta Bogdan (18) in Dobrica (17) osvojila zlato, Petar (18) srebro, Dušan (17) in Strahinja (18) pa sta osvojila bronasto medaljo. Poleg tega, sta Bogdan in Dobrica zasedla prvi dve mesti na uradni absolutni lestvici, ki vključuje evropske države in sta tako absolutna zmagovalca med evropskimi ekipami.

Ko jih spoznate, je prva stvar, ki pritegne vašo pozornost, njihov veseli duh, ponižnost in duhovitost. So kul najstniki, ki v prostem času radi igrajo igre, košarko in nogomet, plavajo, berejo, vozijo kolo in se družijo s svojimi prijatelji. Ja, spanje je samoumevno! To je še ena dejavnost, v kateri zelo uživajo.

Prihajajo iz različnih mest v Srbiji - Dobrica in Petar sta iz Beograda, Bogdan je iz Novega Sada, Dušan iz Šapca in Strahinja iz vasi Lešnica pri Loznici, vendar jim to ne preprečuje, da bi se trudili s skupnimi močmi in opravili delo, zahvaljujoč katerega dosegajo najboljše rezultate v fiziki.

Zato je bilo naše prvo in najbolj logično vprašanje – Zakaj imate radi fiziko?

Soglasno so odgovorili, da je fizika veda, ki iz matematike jemlje vse, kar je dobro, in jo uspe uporabiti za reševanje vsakdanjih problemov. Za njih je to najbolj zanimiva in čarobna znanost, ker najbolje opisuje vse druge naravoslovne vede, pa tudi zato, ker obstaja veliko področij, ki jih je mogoče obravnavati ne samo teoretično, ampak tudi eksperimentalno.

Ljubezen do fizike se kaže tudi v tem, da si želijo kariero v znanosti in da se kot ekipa ne odpovejo doseganju le najboljših rezultatov.

Čeprav so ekipa le leto dni, se zelo dobro poznajo, zato smo izkoristili priložnost, da smo jih nekoliko bolje spoznali tudi kot posameznike.

Najbolj duhovit član njihove ekipe je Dobrica, čeprav pravijo, da niti Bogdan niti Petar ne zaostajata za njim. Največji piflar? Hja, sodeč po njihovih odgovorih, Dobrica in Bogdan... In ja, Dobrica je sam sebe uvrstil za največjega piflarja, medtem ko nas je njegov komentar, da je to žalostno, nasmejal.

Vsaka ekipa mora imeti največjega upornika, v ekipi naših fizikov pa je to Dušan. Oglejte si, še druge odgovore, ki smo jih dobili iz njihove strani.

 

Ti dragi, duhoviti in TAKOOOO kul fantje so nam zagotovili, da je ponižnost vrlina, saj so kljub vsemu, kar so dosegli, še vedno najstniki, ki uživajo v vsakodnevnih prizadevanjih s svojimi vrstniki. Dokazali so, da si v celoti zaslužijo naslov najbolj kul šolske ekipe in da je uspeh, ki so ga dosegli, šele začetek poti do najvišjih ciljev. In na tej poti jim želimo še veliko medalj in nasmehov.

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki