preveri najnovejšo ponudbo

Blogger Pick
18.12.2019.

NBA sezona gre s čajem in Spikeom Leejem

Z novo sezono NBA prihaja tudi hladnejše vreme. Kaj obuti, ko si celo življenje navajen na superge, zdaj pa je čas za skrivanje gležnjev in pitje čaja? Osebno ne kupujem škornjev in podobne obutve, zato na koncu vedno pridem do visokih in čokatih košarkarskih superg. A katere izbrati to sezono? Tudi z zaprtimi očmi bi se brez dvoma odločil za Air Jordan Spizike. Zakaj? Naj vam povem  kratko zgodbo.

Že v osnovni šoli sem imel v šolski knjižici namesto svoje slike Jordanovo in sem zaradi tega moral na razgovor k tajnici. Moja ljubezen do Jordana je bila velika, še večja pa ljubezen do njegovih superg. Vse, kar je naredil je izgledalo preprosto in celo stari televizorji so, ko se je v vsej svoji veličini in s simpatičnim mrmranjem prikazal na njih, izgledali malo bolje.

 

Oboževal sem to obdobje - v glasbi, športu in filmu.

Ko sem bil še otrok, sem bil prepričan, da so bile le Jordanke od modela 3 do 13 vredne česa pomembnega, vse kar pa je bilo izven teh modelov, zame takorekoč ni obstajalo. Zgodnja leta interneta so me oblikovala v “sovražnega” otroka.

 

Edina izjema, ki sem jo pri Jordankah naredil, je bila leta 2006, ko so me obnorele Air Jordan Spizike superge. Hibrid, ki je združeval moje najljubše modele v enem, pika na I pa je bil poklon Spikeu Leeju, izvršnemu direktorju, ki je bil odgovoren za brutalne filme kot sta Do The Right Thing in He Got Game, v katerih so pomembno vlogo odigrale prav Jordanke.

Zakaj ravno Spike Lee in Jodran? No, pred leti sta soustvarila reklamni oglas, v katerem je Spike igral Marsa Blackmona, lik z velikimi očali, ki je kasneje delno navdihnil tudi lik Stevea Urkela.  To povezavo med njima le še okrepi dejstvo, da je Spike najslavnejši oboževalec newyorških Knicksov, ki pa so hkrati tudi Jordanova najljubša stranka.

 

Živimo v raznoliki kulturi, kjer so hibridi del uspešnega posla in predstavljajo prihodnost (ne govorim zgolj o Toyoti Prius) - Don C’s Legacy model je prav tako popoln primer združevanja elementov iz preteklosti, čeprav Spizikam ne pride niti blizu.

Prvovrstni materiali in dobra struktura, prepoznavni elementi prejšnjih Jordank, nevpadljiva črna z vijoličnimi detajli in peta dveh ikon - na levi obraz Marsa Blackmona oz. Spikea Leeja, na desni pa logotip Spikove producentske hiše 40 Acres and a Mule, ki je odgovorna za nastanek številnih priljubljenih filmov.

 

To bo dobra sezona. Ker imamo te superge. Našel sem jih v Buzz trgovinah in na spletu.

 

Franjo Opačak

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki