do nadaljnjega ni na voljo!

na vse nakupe nad 80 EUR

preveri najnovejšo ponudbo

Blog
30.03.2023.

Russell Athletic – nova blagovna znamka na naših policah

To je zgodba o blagovni znamki, ki že več kot stoletje proizvaja kakovostna oblačila za profesionalne in rekreativne športnike. Če ste ljubitelj sodobnega in podcenjenega dizajna, ki prinaša retro  vibracijo in ponosno poudarja več desetletij dolgo tradicijo blagovne znamke, potem je Russell Athletic ime, ki ga morate poznati. Ta blagovna znamka je pravkar pristala na naših policah, in preden se odločite za nekaj njihovih predmetov, spoznajte bogato zgodovino enega najpomembnejših športnih proizvajalcev, ki prihaja k nam iz ameriške celine.

Russell Athletic je bil ustanovljen 3. marca 1902, v Alexander Cityju (Alabama). Njegov ustanovitelj Benjamin Russell, šestindvajsetletni športni navdušenec, je imel vizijo, da spremeni način, kako gledamo na športna oblačila. Začel je z desetimi šivalnimi in osmimi pletilnimi stroji. Russell Manufacturing je najprej proizvajal ženske in otroške majice, kasneje pa je postal ena najbolj znanih tovarn za športne uniforme, ki proizvajajo po vseh Združenih državah Amerike. Obstaja velika verjetnost, je požar, ki je istega leta uničil skoraj celotno mesto, vplival na Benjaminovo odločitev, da zgradi enega največjih imperijev športnih oblačil do tistega časa in s tem ponovno zgradi svojo skupnost.

Malo ljudi ve, da je bil prvi kapucar ustvarjen prav tukaj. Vse se je začelo z domiselno idejo Benovega sina, ki je bil ameriški nogometaš, da bi zelo nepopularne nogometne drese zamenjal z udobnejšimi. Zgornji deli, ki so jih nogometaši nosili na igrišču, so bili izdelani iz volne, materiala, ki je težak, podvržen zvijanju in povzroča neprijeten občutek v stiku s kožo. Z zavedanjem, kako trpežen in udoben je bombaž, je Russell Athletic že leta 1926 prišel do ideje, da ustvari 100% bombažne drese. Že leta 1930 so iz njihove delavnice prišli novi, pripravljeni izdelki in hitro našli pot do nogometašev.  Tako je nastala prva majica, ki je najbolj podobna današnjim, s slavnim V detajlom na ovratniku, ki je imel funkcijo zbiranja znoja in preprečevanja raztezanja ovratnika zaradi dolgotrajnega nošenja.

Po prevzemu Southern Manufacturing Company leta 1932 je Russell Athletic postal eden vodilnih proizvajalcev športnih oblačil, ki je proizvajal tudi baseball, košarkarske in nogometne jakne in hlače za ekipe po vsej ameriški celini. Do leta 1962,  ko je podjetje uradno spremenilo ime v Russell Mills in odprlo novo poglavje v svoji vizualni identiteti, se je blagovna znamka predstavila kot vodilna v proizvodnji športnih oblačil na ameriškem trgu. Vse, kar je prišlo po tem, so bili vrtoglavi uspehi, sodelovanja in inovacije na področju oblikovanja športnih oblačil in na kar je blagovna znamka še posebej ponosna, je dejstvo, da so njihovi izdelki tako dobri kot ljudje, ki jih ustvarjajo.

Z več kot 120-letno tradicijo in izkušnjami Russell Athletic gleda v prihodnost z enakim navdušenjem, kot ga je imel Benjamin Russell, ko je začel realizirati svojo idejo v  Alabami. Od davnega leta 1902 do zdaj se je blagovni znamki uspelo približati ljubiteljem klasičnega športnega stila, ki želijo ob vsakdanjih priložnostih izgledati sproščeno in moderno. Udobje je na prvem mestu, kar je glede na izbiro materialov očitno. Pri lifestyle oblačilih prevladujejo naravni materiali, kot je bombaž,  pa tudi pomembni, visoko funkcionalni materiali in tehnologije, zaradi katerih bo celodnevno nošenje bolj prijetno. Kroji so klasični, športni, barve pa so subtilne, a dovolj impresivne, tako da jih lahko enostavno kombinirate z ostalimi oblačili.

Nekateri najnovejši Russell Athletic modeli za moške iz kolekcije pomlad/poletje 23 so zdaj na voljo zdaj v Buzz trgovinah ali na spletu.

 

Ekipa Buzz

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki