preveri najnovejšo ponudbo

Blog
03.01.2023.

ACBC EVERGREEN: Moda in ekološki trendi z roko v roki

Ste pripravljeni spremeniti prihodnost? ACBC je italijanska znamka in to izraža vsak dan. Predstavljamo vam certificirane, okolju prijazne modele superg, ki odgovorno združujejo sodoben dizajn in alternativno proizvodnjo. Če menite, da superge ne morejo biti narejene iz naravnih materialov in biti funkcionalne in moderne hkrati, potem zagotovo še niste slišali za ACBC – znamko, ki želi z edinstveno metodo izdelave ozaveščati o globalnih okoljskih problemih.

Eko-trajnostna zgodba blagovne znamke

Leta 2017 ustanovljeno italijansko start-up podjetje ACBC (Anything Can Be Changed) s sedežem v Milanu se je na svetovnem trgu pozicioniralo kot blagovna znamka s futuristično vizijo in inovativnim pristopom k ustvarjanju svojih izdelkov. Voden po načelih ekološke trajnosti ACBC poudarja pomen ohranjanja okolja z uporabo recikliranih in biološko razgradljivih materialov pri izdelavi edinstvenih, okolju prijaznih modelov superg. V dobi, v kateri prevladuje hitra modna proizvodnja, se znamka obrača k alternativnim rešitvam, da bi čim bolj zmanjšala svoj vpliv na okolje in prispevala k zmanjšanju onesnaževanja okolja. Ustvarjalci znamke verjamejo, da eko trajnostni pristop ni le stvar izbire, temveč je smer, h kateri bi morali vsi stremeti, če želimo ohraniti naš planet in poskrbeti, da postane najboljši možen prostor za življenje.

Proizvodnja, ki temelji na recikliranih in trajnostnih materialih

Proizvodnja ACBC temelji na recikliranih in trajnostnih materialih, ki se znajdejo v skoraj vseh segmentih izdelkov. V prizadevanju, da bi bili izdelki okolju prijaznejši, dizajn teh superg sledi vodilnim ekološkim trendom – od recikliranega podplata, preko materialov v zgornjem delu, pridobljenih iz naravnih in obnovljivih virov, do najmanjših podrobnosti, kot so vezalke iz jute ali podloga iz 100% organskega bombaža. Številne surovine, kot so konoplja, koruza, pluta, jabolka, vlakna, pridobljena iz alg ali jute, so odlična zamenjava za industrijske materiale. Poleg tega imajo organski in reciklirani bombaž ter tehnologije ReFoam, RePET, ReRubber, ki so sestavni del izdelkov ACBC, številne prednosti v primerjavi s standardnimi industrijskimi materiali. Nekatere med njimi so: zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida, obnovljivi viri, biorazgradljivost, varčnost, minimalna poraba naravnih virov pri pridelavi, recikliranje plastičnih in gumijastih izdelkov, zmanjšano onesnaževanje okolja in mnogi drugi. Ustvarjalci znamke s ponosom poudarjajo, da ne uporabljajo materialov živalskega izvora, niti tistih, ki lahko kakorkoli ogrožajo ali povzročajo trpljenje živali.

Dizajn, ki je v koraku z modnimi trendi

Dizajn teniških copat ACBC poleg visoke funkcionalnosti odlikuje moderen stil, ki ga lahko opredelimo kot kombinacijo klasike in urbanega. Modele zlahka kombinirate in se zaradi modernega videza in brezčasnih barv, kot sta bela in črna, podajo k skoraj vsaki obleki. ACBC je med drugim znan po sodelovanju z znamkami visoke mode, med njimi Missoni, Alexander Smith in Piquadro.

Bodite del nove trajnostne zgodbe in podprite prizadevanje za pozitivne spremembe. Ker to, kar počnemo danes, vpliva na svet, ki ga želimo imeti jutri. Poiščite svoje ACBC superge v vseh trgovinah Buzz ali na spletu.

 

Buzz ekipa

 

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki