preveri najnovejšo ponudbo

Blog
13.07.2022.

JAPAN S − ICONIC COURT DETAILS RE-IMAGINED THROUGH A MODERN LENS.

Po celem svetu se nosijo enake superge. Brez pomote, tudi moja omara je polna klasik, ampak včasih se želiš nekaj drugačnega. Želiš prekiniti status quo. Preden nekdo s prstom pokaže na vaše superge in reče »iste so kot…«, poleg večnih in izurjenih raznih tekmovanj morate poznati še eno pomembno zgodbo.

Eden izmed najbolj slavnih prepirov v tenisu je med Nike in Asics. Nike je začel kot Blue Ribbon Sports v proizvodnih prostorih pri Asicsu, a sta se na kasneje zaradi različnih vizij (in denarja) razšla. Več o tem poslovnem nestrinjanju si lahko preberete v odlični knjigi Shoe Dog, katero je napisal Phil Knight. Mislim, da je pomembno omeniti skupno zgodovino teh dveh znamk, da bo jasno, zakaj si včasih delita oblikovanje in elemente. Kot že veste, vas Japan S spominja na nekaj že poznanega. Ravno v tem leži njihova moč.

Zakaj je S v imenu? Ker je nizek model. Obstaja tudi visok model superge, kateri se imenuje Japan L, ki prav kriči »trenutno so 80. v NBA, nihče ne zna metati trojk in vsi dribljajo pod košem.«

Nizki košarkaški copati, kateri ponosno nosijo vzevke kot so klasika, nostalgija in vintage. Tudi Asics se lahko pohvali z resno košarkaško dediščino – v osemdesetih letih so bili resni igralci na parketu lige NBA. Najbolj znan predstavnik Asicsa je bil »bad boy« iz Detroit Pistons Isaiah Thomas, največja ovira Michaela Jordana v njegovih začetkih.

Trenutno so retro košarkaški copati povsod. Izgleda, kot da smo nazaj v osemdesetih - vsaj kar se tiče naših stopal. Japan S se lahko pohvali s preprostim designom, ki izstopa iz množice, zahvaljujoč značilnim Asicsovim linijam.

Kar me je še posebej navdušilo, je bilo to, da so bili čevlji udobni takoj, ko sem jih vzel iz škatle. Nisem jih rabil razhoditi ampak sem takoj prvi dan v njihovi družbi prehodil pol mesta. Misija 10 tisočih korakov je bila opravljena. Pravijo, da je zdrav duh v zdravem telesu in tako mora biti. To tudi pomeni ASICS. Anima sana in corpore sano. Za vse tiste, ki ste poslušali pri urah latinščine. Vsak dan jih vidim na nogah, borce katerim je vseeno ali je sonce ali dež.

Asics Japan S v beli barvi, ki bodo izzvali vaš pogum na cestah, lahko najdete v Buzz poslovalnicah ali na spletu.

Kmalu vam spet pišem.

FRANJO

Ali vam je bil ta članek všeč

Podobni članki